Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τρόπος Μεταφοράς Οπλών Airsoft

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου
μέλος της Red Devils airsoft team

email info.active.sport.club@gmail.com






Τα AEG μας εμπίπτουν στην κατηγορία των αεροβόλων όπλων και έτσι αντιμετωπίζονται από τις Ελληνικές Αρχές ( προσέγγιση Λάθος....., γιατί κατασκευαστικά είναι παιχνίδια και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμιά σχέση με τα αληθινά όπλα , ούτε σε επίπεδο επικινδυνότητας , ούτε στον μηχανισμό λειτουργίας , ΑΛΛΑ ούτε και στα υλικά κατασκευής !!!!! ).


Οπότε πρέπει να σεβαστούμε και εμείς το νόμο που περιγράφει την μεταφορά τους από την οικία μας προς το πεδίο εξάσκησης και πίσω. Είναι τέσσερα πράγματα που πρέπει να ακολουθούμε...

1) Τα όπλα του airsoft μεταφέρονται  σε βαλίτσες προδιαγραφών airsoft .  Μέσα ΠΡΕΠΕΙ να βρίσκετε το εγχειρίδιο χρήσης αυτού που μεταφέρετε και εκτυπωμένος ο νόμος περί όπλων με μαρκαρισμένα τα σημεία ενδιαφέροντος.

2) Δεν φέρουν γεμιστήρα .... δηλαδή ΔΕΝ την έχουμε κουμπωμένη πάνω στο όπλο!!!!!

3) Οι μπαταρίες, τα ΒΒs και το αέριο ξεχωριστά και μακριά από την βαλίτσα  που έχει μέσα το AEG μας.

4) Πιστόλια airsoft , ΒΒ , μπαταρίες ΔΕΝ μπαίνουν στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου στην θέση του  συνοδηγού!!!!

Γεμιστήρες, μπαταρία , ΒΒ , σε ένα σακίδιο με τα γυαλιά τύπου airsoft ,  τα γάντια , το καπέλο μας κλπ.

5) Εκτός της οικίας μας και του χώρου άθλησης/εξάσκησης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η οποιαδήποτε άλλη χρήση του όπλου airsoft σε εξωτερικούς χώρους.

Ένα άλλο σημαντικό σκέλος αυτής της δημοσίευσης είναι η συμπεριφορά μας σε οποιοδήποτε περιστατικό που εμπλέκεται το AEG μας!

1) ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ.....

Ψυχραιμία !!!  Η συμπεριφορά μας σε τέτοιο έλεγχο, προδιαθέτει αντίστοιχα και τις Αρχές που εκτελούν την έρευνα και κάνουν την δουλειά τους .Κατ'αρχήν ΗΡΕΜΗΣΤΕ, ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ με τις υποδείξεις των οργάνων, ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ με σιγουριά τις ερωτήσεις που σας απευθύνουν! ΔΕΝ έχετε κάτι να κρύψετε! ΔΕΝ κάνετε κάτι παράνομο! (χρήση -  κατοχή  όπλων airsoft από 18 ετών και πάνω   !!!!!) . Κάθε παίκτης μπορεί να έχει μαζί του ΕΩΣ τρία (3) αεροβόλα airsoft όπλα .

Να έχετε ΠΑΝΤΑ μαζί σας την ταυτότητα της Λέσχης airsoft που ανήκετε ...


2) ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΝΟΠΛΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΚΥΝΗΓΟΙ, ΑΣΧΕΤΟΙ)

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ το AEG μας ή ότι άλλο κρατάμε στο έδαφος και σηκώνουμε τα χέρια ψηλά λέγοντας ότι είναι ψεύτικο. Αμέσως ειδοποιούμε και τους υπόλοιπους συμπαίκτες μας για το τί συμβαίνει ...
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!! Ο απέναντι μας ( Αστυνομικός , κυνηγός κλπ ) Δεν ξέρει ότι κρατάμε όπλο - παιχνίδι airsoft στα χέρια μας .... ( Θυμηθείτε , τι έγινε με το Μαύρο ανήλικο Αμερικανάκι στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από μερικούς μήνες , που κρατούσε airsoft πιστόλι σε κεντρικό πάρκο.... Οι αστυνομικοί το πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του )

Το airsoft είναι ένα καινούργιο για την Ελλάδα ασφαλές σπορ - άθλημα , όμως ΠΡΕΠΕΙ να σεβόμαστε τους συμπαίχτες μας αλλά και τους συμπολίτες μας  !!!!!!


Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport , 1995 – 2015

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση , η αναπαραγωγή , ολική  , μερική ή περιληπτική , ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο , μηχανικό , ηλεκτρονικό , φωτοτυπικό , ηθογραφικό ή άλλο , χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

5 σχόλια:

  1. Θα ηθελα την περαιτερω αναπτυξη του αρθρου οσον αφορα διοπτρες και red dot που μπορει να εχουμε μαζι, καθως αυτα διεπονται απο αλλο νομο, πιστευω αυστηροτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οποιαδήποτε πληροφορία - νόμος , μπορεί ο οποιοσδήποτε να μου το περάσει ώστε να διερευνηθεί και να γίνει ΕΚ ΝΕΟΥ άρθρο . Αυτό θα βοηθήσει όλους τους αθλητές του airsoft στην Ελλάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κατοχή διόπτρας και red dot απαιτεί άδεια κατοχής της οικίας αστυνομικής αρχής, είτε αυτά ειναι γνήσια είτε replica. Ο νόμος δεν τα διαχωρίζει. Σε περίπτωση ελέγχου εάν διαπιστωθει παράνομη κατοχή πας μέσα και αφαιρούνται και ολα τα νομίμως κατεχόμενα όπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνωμη αλλα στο νρ1 ελεγχος σε μπλοκο ειναι αναληθες το "δεν κανετε κατι παρανομο" καθως επισης και το χρηση/κατοχη. Πρωτη παρανομια: "Βαλεις" κατα ανθρωπου. Εκτος κι αν κουβαλας μαζι και κανα πακετο στοχους και κανα σταντ μπας και περασεις τη παπατζα οτι πα να βαρεσεις σε στοχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δευτερη παρανομια: μεταφορα επιτρεπεται απο και προς νομιμο πεδιο για ασκηση της σκοποβολης. Οχι στις δικες μας αλανες. Περα απο το θεμα σκοπευτικου οπου τα εξηγει ο φιλος Γιαννης, και με σκετα τα αεροβολα ειμαστε ξεκαθαρα παρανομοι. Αν θα παμε μεσα 'η οχι οφειλεται στο πως τα χουμε, η συμπεριφορα μας και ΚΥΡΙΩΣ η αδιαφορια/καλη θεληση του Οργανου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή