Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΤΙΜΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ...ΘΕΜΑ ' ΕΞΩ ' !!

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου
μέλος της Red Devils airsoft team
Προπονητής Windsurf 
SUP Instructor











email : info.active.sport.club@gmail.com


Στην  5ετη ενασχόληση μου με το airsoft , αρκετές φορές υπήρξα μάρτυρας / θεατής  με 'δυσάρεστες'  καταστάσεις , όπως παίχτες να 'κλέβουν' και να μην βγαίνουν εκτός παιχνιδιού όταν βλήθηκαν από ΒΒ , τσακωμοί , καυγάδες , βρισιές κλπ . 

Δυστυχώς το επίπεδο μερικές φορές στα airsoft πεδία είναι 'χαμηλό' παίχτες από διάφορες κοινωνικές / μορφωτικές  τάξεις ( δέστε τι γίνεται σε έναν Ελληνικό ποδοσφαιρικό αγώνα , μαλώματα , βρισιές , τσακωμοί μεταξύ των ' φιλάθλων ' και σπανιότερα  των παιχτών) μαζευόμαστε  τις Κυριακές για να 'παίξουμε ' airsoft ...... KAI OXI για να συμμετέχουμε σε MIL-SIM καταστάσεις , όπως γίνεται πολύ συχνά εκτός των Ελληνικών συνόρων σε airsoft διοργανώσεις . 

Μας λείπει η εκπαίδευση σε απλές διαδικασίες , όπως να σέβομαι τον εαυτό μου  ΠΡΏΤΑ , και μετά τον πλησίον μου ( μέλος της ομαδας μου  , αλλά και τον αντίπαλο ) .... 

Για αυτόν τον λόγο το 'τίμιο παιχνίδι - αυτοσεβασμός '  και το θέμα 'έξω' έχει κάνει αρκετούς  παίχτες  να σταματήσουν  το airsoft ....

Και να ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ένα απλό κανόνα  ... Το 'επίπεδο' κατά την διάρκεια ενός airsoft παιχνιδιού είναι ευθύνη ΟΛΩΝ των Συμμετεχόντων


ΚΑΝΟΝΕΣ : Επειδή τα βλήματα του airsoft δεν αφήνουν ίχνος κατά την πρόσκρουση όπως τα αντίστοιχα του paintball, και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί η επιτυχία ενός χτυπήματος, ολόκληρη η φιλοσοφία του παιχνιδιού βασίζεται στην τιμιότητα του παίχτη που χτυπήθηκε να το παραδεχτεί, φωνάζοντας “έξω”. Ο χτυπημένος παίχτης στη συνέχεια θεωρείται ‘νεκρός’ και θα πρέπει να σηκωθεί αμέσως όρθιος με το AEG σηκωμένο ξεκάθαρα με τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι (ώστε να σταματήσει να δέχεται βολές) και να απομακρυνθεί προς την ασφαλή ζώνη (μπορεί να προβλέπεται και διαφορετική δράση, ανάλογα με το συμφωνημένο παιχνίδι, π.χ. ακινητοποίηση, θεραπεία από medic, respawn σε κάποιο σημείο, κ.ο.κ.).


• ‘Highlanders, Οι Αθάνατοι:’ Ως προς την παραδοχή των χτυπημάτων, ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΟ, χαλάει όλο το πνεύμα του παιχνιδιού. Παίχτης που επανειλημμένα αποφεύγει να παραδεχτεί ότι χτυπήθηκε θα αποβάλλεται από τα παιχνίδια.



• Εάν νομίζεις πως έχεις ‘χτυπήσει’ αντίπαλο και αυτός δεν το παραδέχεται, μην ξεκινάς καυγά. Πρέπει να τον ρωτήσεις: “χτυπήθηκες;”. Αν σου απαντήσει “όχι” τότε έχεις δύο επιλογές: α) συνεχίζεις να του ρίχνεις, β) πηγαίνεις και τον ‘βγάζεις έξω’ (‘call-out’): δηλώνεσαι ‘έξω’, πηγαίνεις σε αυτόν και του ανακοινώνεις πως τον βγάζεις ‘έξω’. Είναι υποχρεωμένος να το δεχτεί. Και εσύ θεωρείσαι ‘νεκρός’ επίσης. Στο τέλος του παιχνιδιού ενημερώνεις τους υπόλοιπους για το συμβάν (ή το Διαιτητή - Marshal, αν έχει οριστεί), και αν αυτό επαναληφθεί, λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα.


• Δεν πρέπει να ανέχεσαι κλεψίματα των αντιπάλων σου, έτσι ενθαρρύνεις ένα στυλ παιχνιδιού που είναι κακό για όλους.

• Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εάν νομίζεις ότι δέχτηκες χτύπημα αλλά δεν είσαι σίγουρος, τότε είσαι χτυπημένος, φώναξε “έξω” και παραδέξου το. Έτσι θα αποφύγουμε ανόητους διαπληκτισμούς μέσα στο παιχνίδι.

• Οι ‘νεκροί’ δεν θα πρέπει να μιλούν, να δίνουν πληροφορίες ή να συμμετέχουν με οποιοδήποτε άλλο τρόπο στο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη.Και κάτι ακόμα όσοι δεν βγαίνουν κάποια στιγμή σιγά σιγά απλά θα το καταλάβουν ότι δεν είναι και πολύ ευπρόσδεκτοι στα παιχνίδια.......!!!


πηγή  http://pel-ops.blogspot.gr/


Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport , 1995 – 2015

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση , η αναπαραγωγή , ολική  , μερική ή περιληπτική , ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο , μηχανικό , ηλεκτρονικό , φωτοτυπικό , ηθογραφικό ή άλλο , χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.



email : info.active.sport.club@gmail.com

Gsm  +306977347038 Wind,    +306984387847 Cosmote,    +306940411147 Vodafone


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου