Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ένας βασικός Airsoft οδηγό για να γίνεις πιο Tactical …

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου
μέλος της Red Devils airsoft team
facebook Red Devils - airsoft team






email info.active.sport.club@gmail.com


Έχει παρατηρηθεί ότι τα πάντα στο Airsoft είναι Tactical. Γιλέκα , μπότες σακίδια , κράνη , ζώνες όπλα …. ΟΛΑ tactical

Τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο Όρος ; 

Ο ορισμός της τακτικής είναι στρατιωτικός Όρος  , σχετικός  με έναν ελιγμό μια στρατηγική ή ένα σχέδιο δράσης το οποίο σχεδιάστηκε ώστε να γίνει ποιο εφικτό ένα αποτέλεσμα , ένας στόχος μόνιμος ή προσωρινός .

Πως όμως μπορείς να γίνεις tactical στο airsoft;


Μερικοί τρόποι είναι:

1.Σήματα χεριών / Επικοινωνία

Σήματα χεριών ,  είναι ένας καλός τρόπος για να επικοινωνείς  με την ομάδα σου , όταν η μυστικότητα είναι σημαντική (που σχεδόν πάντα είναι). Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα των βασικών σήματα με τα χέρια. Σήματα με τα χέρια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία καταστάσεων, CQB, δάση , ή MilSim καταστάσεις .


Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανίχνευση του ‘ εχθρικού εδάφους ,  ενοποίηση της ομάδα με την  κύρια δύναμη,  όταν βρίσκεται η ομάδα πίσω από τις ‘ εχθρικές γραμμές' και προσπαθεί να διαφύγει , χωρίς να γίνει αντιληπτή ,  εισβάλλοντας σε ένα κτίριο όπου η  ομάδα πρέπει να εργαστεί από  κοινού με άλλη ομάδα ως μια ενιαία μονάδα για να γίνει η δουλειά αποτελεσματικά χωρίς να τρέχει ο ένας πάνω στον άλλον , και πολλές  άλλες καταστάσεις όπου η μυστικότητα,  η  αποτελεσματικότητα, χρειάζεται για να επιτεθεί η αποστολή .

 Υπάρχουν πολλές κατευθυντήριες γραμμές για σήματα με τα χέρια, όμως η ομάδα μπορεί να κάνει τα δικά τους σήματα ώστε να ταιριάζει  στις δικές της ανάγκες .
Εδώ είναι μερικά παραδείγματα από σήματα με τα χέρια.


Η επικοινωνία είναι το κλειδί για τη νίκη ενός αγώνα airsoft, απλά επειδή μία καλά οργανωμένη ομάδα που μπορεί να επικοινωνεί μεταξύ των μελών της θα λειτουργήσει ως μια ενιαία μονάδα ….. αντί από μια αγέλη ατόμων όπου  κάνουν τα δικά τους απλά για να επιβιώσουν μέσα στο παιχνίδι . 

Εκτός από τα σήματα με τα χέρια, δεν υπάρχει ιδιαιτέρα άλλη  τρόποι επικοινωνίας. 

Αν η ομάδα χρησιμοποίηση την τεχνική της αγέλης , και είναι απλωμένη – αναπτυγμένη μέσα στο πεδίο airsoft θα  χρειαστεί  να φωνάζει  για το σχέδιο μάχης με αποτέλεσμα  η άλλη ομάδα θα τους ακούει και θα έχουν προδώσει  τις θέσεις τους .

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ της ομάδας είναι τα PMR, έτσι ώστε να μπορεί να επικοινωνεί σχεδόν οπουδήποτε μέσα στο πεδίο airsoft . Αν η ομάδα διαχωριστεί  πάνω από 15 μέτρα ανά άνδρα τότε ο ιδανικός τρόπος επικοινωνίας είναι μόνο τα  PRM.

2. Επιλογή σωστού  εξοπλισμού .

Ο σωστός εξοπλισμός είναι ΠΟΛΥ βασικός παράγοντας .
Όταν είσαι μέσα σε κτήρια ( CQB ) ,  ΔΕΝ χρειάζεσαι στις κλειστές στροφές και γωνιές να έχεις  Μ1, Μ16, Μ14, ή άλλο ογκώδες όπλο , αλλά κάτι ελαφρύ ,  κοντό και ευέλικτο Μ4 , UZI , MP7 , πιστόλι  κλπ  , ώστε να είναι εύκολο στον χειρισμό , σε κάθε σου βήμα .


Μεγαλύτερα και μακρύτερα  όπλα τα οποία  είναι ποιο ακριβή στις βολές τους , θα χρησιμοποιηθούν με δασώδη πεδία airsoft  , όπου εκεί οι εμπλοκές είναι σε μεγαλύτερες αποστάσεις . Εκεί τα CQB όπλα είναι αναποτελεσματικά  σαν να παίζεις σε τέτοιο πεδίο ,  με ένα μαχαίρι σε μια μεγάλο κλίμακας συμπλοκή.


Επιπλέον, τα παρελκόμενα  είναι ΠΟΛΥ σημαντικά στο airsoft . Έχοντας τον σωστό εξοπλισμό  είναι σημαντικό, διότι αν είστε κάποιος που ξεγλιστρά , τρέχει , κρύβεται κλπ , έχοντας HI CAP γεμιστήρες …. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και το πλέον Tactical......

Οι πιο δημοφιλείς μορφές εξοπλισμού είναι οι στολές παραλλαγής , τα  γιλέκα μάχης , οι θήκες κλπ . Πολλοί θεωρούν ένα καλό σύνολο στολής  παραλλαγής  να είναι απαραίτητο, αλλά ουσιαστικά απαραίτητα χρειάζεσαι ένα ΚΑΛΟ ζευγάρι προστατευτικά γυαλιά airsoft ,ένα όπλο airsoft και γεμιστήρες MID -CAP .

 Υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ επιλογές  καμουφλάζ στολών όμως καλό είναι να κάνετε κάποια έρευνα για το τι καμουφλάζ μοτίβο θα σας ‘ δένει ΄  καλύτερα με την περιοχή -  περιβάλλον , εκεί που θα παίζετε περισσότερο.

Όσον αφορά το περιβάλλον CQB ( κτήρια ) , το καμουφλάζ δεν είναι τόσο σημαντική και μερικοί προτιμούν να φορούν μαύρα, ενώ ορισμένοι άλλοι παίκτες χρησιμοποιούν οποιοδήποτε άλλο καμουφλάζ αλλά και πολιτικά ρούχα .

Η Ελληνική παραλλαγή , είναι ότι καλύτερο για τα Ελληνικά εδάφη , για  τους περισσότερους μήνες του χρόνου .

 Όμως η  επιλογή είναι ΠΑΝΤΑ προσωπική …

Τα γιλέκα που χρησιμοποιούνται , είναι γιλέκα στήθους  , MOLLE γιλέκα, ή κάποια άλλη μορφή με plate carrier ( γιλέκο με πλάκες ). Αυτά τα γιλέκα έχουν αρκετά χρώματα (tan, black, OD, ranger green, coyote brown, multicam)  και άλλες παραλλαγές καμουφλάζ .

Ενώ τα γιλέκα  στήθος είναι δημοφιλή, τα MOLLE γιλέκα κατέχουν την πλειοψηφία των παικτών airsoft .

Εάν θέλεις γιλέκο ελαφρύ , ευέλικτο , και γρήγορα να προσαρμόζεται επάνω σου , για χρήση DMR , τα γιλέκα MOLLE είναι πολύ αποτελεσματικά , ώστε να τους αλλάζετε θήκες , και να τα προσαρμόζεται ανάλογα τις ανάγκες της αποστολής – παιχνιδιού , μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ..














Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport , 1995 – 2015

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση , η αναπαραγωγή , ολική  , μερική ή περιληπτική , ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο , μηχανικό , ηλεκτρονικό , φωτοτυπικό , ηθογραφικό ή άλλο , χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου