Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Υπάρχει και αυτό ….. το IPSC action air

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου
μέλος της Red Devils airsoft team
Προπονητής Windsurf 
SUP Instructor











email : info.active.sport.club@gmail.com


Τι είναι η AIPSC & IAPS ?


Η  AIPSC είναι η παραλλαγή της  IPSC ( International Practical Shooting Confederation ) που αναφέρεται επίσης ως  Action Air. Και η IAPS είναι ένας άλλος φορέας ο International Airsoft Practical Shooting .

Εάν δεν ξέρετε για τι ακριβώς αναφέρομαι , τότε πρόκειται για καθαρά οικονομικούς λόγους οι όποιοι οδήγησαν στη δημιουργία της AIPSC. Airsoft Practical Pistol Shooting




Η AIPSC,  όπως και το  airsoft εμφανιστήκαν για πρώτη φορά στην Ασία . Ενώ η πρακτική σκοποβολή ήταν διαδεδομένη σε άλλες χώρες , οι Ασιάτες δεν είχαν πρόσβαση σε αληθινά όπλα  έτσι έπρεπε να το αντιμετωπίσουν με διαφορετικό τρόπο , υιοθετώντας όλους τους κανόνες της   IPSC αλλά σε airsoft συνθήκες. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το άθλημα αυτό προσεγγίζεται με μεγάλη σοβαρότητα στην Ασία και στην Ευρώπη . 






Σήμερα η  IPSC action air  είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε αρκετές Ασιατικές χώρες  και οι αγώνες  οργανώνονται με μεγάλη ταχύτητα και σοβαρότητα . το πιο ενδιαφέρον στους IPSC παίχτες είναι ότι διαγωνίζονται σε αγώνες αληθινών όπλων και φέρνουν πολύ καλά αποτελέσματα κάνοντας προπονηση με τα airsoft pistol η τα rifle,ακομη και τα shotgun.

 





AIPSC πρωταθλήματα υπάρχουν στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιταλία, Ισπανία , Πολωνία , Ολλανδία , Βουλγαρία  Δανία τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες. Η δημοτικότητα αυτού του τύπου των αγώνων έχει οδηγήσει στην αναγνώριση της  AIPSC ως  κλάση σκοποβολής από την  IPSC και την ονόμασε ως  Action Air .






Η AIPSC είναι η εισαγωγή  στα αληθινά  πυροβόλα όπλα πρακτικής  σκοποβολής . Είναι ένας φτηνός – οικονομικός τρόπος προπόνησης των ενεργών σκοπευτών αληθινών όπλων .


Πως επιλέγετε airsoft  πιστόλι για AIPSC & IAPS

Η σκοποβολή είναι ιδιαίτερα απαιτητικό άθλημα όσον αφορά τον εξοπλισμό .

Ο Σκοπευτής και οι δεξιότητες είναι υψίστης σημασίας, αλλά όταν δύο άρτια εκπαιδευμένοι σκοπευτές συναντηθούν , η επιλογή των κατάλληλων όπλων δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Έτσι, πριν  αγοράσετε ένα όπλο , θα πρέπει να εξέτασε  την επιλογή σας πολύ προσεκτικά και υπεύθυνα .



 Στόχοι για IPSC action air

Στόχοι προδιαγραφών για  AIPS και δυναμική σκοποβολή ,   συμβατοί με τους κανόνες της IPSC για  CO2 όπλα και airguns.

 



Οι μεταλλικοί στοχοι είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο πάχους  2mm. Είναι πιστοποιημένοι για  7.5 Joule και μπορούν να βληθούν από  CO2 όπλα , airguns και  airsoft όπλα από 0.5 Joule έως  7.5 Joule.

Ο εξοπλισμός για AIPSC

Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι προδιαγραφών  όπως , γυαλιά , ζώνη , θυλάκια γεμιστήρων και  θήκη  πιστολιού . Όμως πρέπει να αναφερθεί ότι για καλύτερα αποτελέσματα και χρόνους ΚΑΛΟ είναι να χρησιμοποιούνται υλικά προδιαγραφών IPSC.



 Οι κατηγορίες στην AIPSC

Έχουμε δυο κατηγορίες την Standard και την Open ( Race Gun )  όπως και τα airsoft rifles (τουφέκια)




Επιμέλεια κειμένου

ΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΑΡΑΣ
National Range Master IPSC-action air
International Chief Range Officer IPSC /No 094-Greece



Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport , 1995 – 2015

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση , η αναπαραγωγή , ολική  , μερική ή περιληπτική , ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο , μηχανικό , ηλεκτρονικό , φωτοτυπικό , ηθογραφικό ή άλλο , χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.



email : info.active.sport.club@gmail.com

Gsm  +306977347038 Wind,    +306984387847 Cosmote,    +306940411147 Vodafone

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου