Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Airsoft - Αρβύλες VS Hiking μποτάκια

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου
μέλος της Red Devils airsoft team
facebook Red Devils - airsoft team

email info.active.sport.club@gmail.com

Προπονητής ιστιοπλοΐας Windsurf
Εκπαιδευτής Active Sport Academy
Facebook Active Sport School windsurfing
www.active-sport.eu




O πόλεμος στο Αφγανιστάν δημιούργησε την ανάγκη στα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών τα Special Operations Forces (SOF) να λύσουν το πρόβλημα που συνάντησαν σε αυτά τα εδάφη και τις γύρω περιοχές . Μετά από διάφορες εκθέσεις – συστάσεις που κατατέθηκαν κατά την διάρκεια του ΠΡΩΤΟΥ κιόλας μήνα , στο σκληρό και βραχώδες περιβάλλον του Αφγανιστάν , η αρμόδια ερευνητική ομάδα έθεσε ως στόχο να σχεδιάσουν πιο ανθεκτικό μποτάκι για αυτές τις συνθήκες , τεστάροντας το στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Helmand .




Στόχους του σχεδιασμού ήταν να κάνει μια μπότα που θα σταθεί στο σκληρό περιβάλλον που συνάντησαν στο Αφγανιστάν - , απότομο, βραχώδεις, ανώμαλο έδαφος… και θερμοκρασίες που κυμαίνονται από τον κρύο το χειμώνα στο ζεστό το καλοκαίρι !!!


Το όνομα του project ‘ Bootistan ‘. Η πρόθεση για αυτό το μποτάκι δεν ήταν να γίνει ένα εξειδικευμένο (σκληρό, βαρύ) μποτάκι βουνού , αλλά περισσότερο από μια μεσαίας κλίμακας μποτάκι hiking το οποίο θα σχεδιάζονταν από το μηδέν για τέτοιο είδους χρήση ( μάχης ) , και όχι απλά ένια hiking μποτάκι της αγοράς σε χρώματα γήινα ( χακί , μπεζ , καφέ ) .


Άρα η τεχνολογία στα σημερινά μποτάκια , κυρίως για τις ειδικές δυνάμεις είναι , μεσαίου βάρους μποτάκι , να προσθέτουν σταθερότητα , πολύ καλό γάντζωμα στο έδαφος και στα βράχια , να είναι ανθεκτικά , αδιάβροχα , το τρέξιμο να μην είναι πρόβλημα σε ανώμαλο έδαφος ,με προηγμένο σύστημα δεσίματος των κορδονιών , η υποστήριξη του αστραγάλου με προστατευτικό ‘ κολάρο ‘ σε ψιλά επίπεδα για αποφυγή τραυματισμού του , η στροφική σταθερότητα να είναι αρίστη , μεμβράνες GORE-TEX και να βγάζουν εύκολα 25 – 35 χιλιόμετρα πεζοπορίας ημερήσιος ….


Οι παίκτες του airsoft , έχουν υιοθέτηση αυτήν την τεχνολογία – φιλοσοφία στα μποτάκια τους , με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι παίκτες να εμφανίζονται με hiking μποτάκια τεχνολογικά προηγμένα , σε σύγκριση με τις κλασσικές – βαριές – σκληρές – ασταθείς τακτικές αρβύλες .
 


Copyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport , 1995 – 2015

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση , η αναπαραγωγή , ολική  , μερική ή περιληπτική , ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο , μηχανικό , ηλεκτρονικό , φωτοτυπικό , ηθογραφικό ή άλλο , χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

4 σχόλια:

  1. Salomon GTX 4D θεωρώ προσωπικά ότι είναι τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτή η εταιρία έχει τα ΠΛΕΟΝ καινοτόμα προϊόντα για hiking και running ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αργησα να διαβασω την δημοσιευση, θα προτεινα να αποφυγετε τα Asolo μποτακια, εχουν ενα γενικο προβλημα με τον μαλακο πατο τους, διαλυεται μετα απο καποια χρονια, ουσιαστικα κατεστρεφεται ολο το μποτακι. Στην σελιδα τους στο facebook εχουν πολλες τετοιες αναφορες. Η τεχνικη υποστηριξη/εξυπηρετηση πελατων αγνοει το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχετε απολυτο δικιο για την asolo ... εχω ιδια πειρα με τον μαλακο πατο τους . ΕΥΤΥΧΩΣ εσωσα το μποτακι και ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΣ λειτουργικο αλλαζοντας πατο !!!!!!!! Για λογους ανταγωνισμου εβαλα μεσα στο αρθρο και αυτην την εταιρια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή