Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Τι είναι το airsoft?

Γράφει ο Σίμος Ναλμπάντογλου
μέλος της Red Devils airsoft team


facebook Red Devils - airsoft team

email info.active.sport.club@gmail.com





1) Τι είναι το airsoft?




Η αεροσφαίριση είναι ένα σύγχρονο παιχνίδι το οποίο χρησιμοποιεί αεροβόλα όπλα, αντίγραφα των πραγματικών, τα οποία βάλουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 mm. Είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους.


Το παιχνίδι της αεροσφαίρισης σε αντίθεση με αυτό της χρωματοσφαίρισης, στο οποίο τα χτυπήματα στον αντίπαλο είναι εμφανή λόγω του χρώματος που περιέχει το πλαστικό σφαιρίδιο, βασίζεται στην τιμιότητα του παίχτη να παραδεχτεί ότι έχει χτυπηθεί και να βγει εκτός παιχνιδιού.


Η αεροσφαίριση ξεκίνησε το 1980 στην Ιαπωνία, όπου ενώ ήταν παράνομη η κατοχή όπλου υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Εξαιτίας του ενδιαφέροντος αυτού εταιρίες ξεκίνησαν να κατασκευάζουν ρεαλιστικά αντίγραφα τα οποία λειτουργούσαν με ελατήριο και χρησιμοποιούσαν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 mm. Στα μέσα του 1990 το παιχνίδι της αεροσφαίρισης άρχισε να εμφανίζεται στην Αμερική και στην Ευρώπη.


Υπάρχουν τρία είδη αεροβόλων που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι της αεροσφαίρισης:

§  Αεροβόλα ελατηρίου, χρησιμοποιούν ελατήριο για να συμπιέσουν τον αέρα και να εκτοξεύσουν το πλαστικό σφαιρίδιο.
§  Ηλεκτροκίνητα αεροβόλα, τα οποία χρησιμοποιούν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για τον ηλεκτρικό κινητήρα ο οποίος συμπιέζει και απελευθερώνει ένα πιστόνι. Η απελευθέρωση του πιστονιού δημιουργεί τον αέρα που χρειάζεται για να εκτοξευτεί το πλαστικό σφαιρίδιο.

§  Αεροβόλα αερίου τα οποία χρησιμοποιούν ειδικό αέριο για να ωθήσουν το πλαστικό σφαιρίδιο




CCopyright  Συμεών Ναλμπάντογλου – Active Sport , 1995 – 2015

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση , η αναπαραγωγή , ολική  , μερική ή περιληπτική , ή η απόδοση κατά παράφραση ή διασκευή  του περιεχομένου του άρθρου  με οποιοδήποτε τρόπο , μηχανικό , ηλεκτρονικό , φωτοτυπικό , ηθογραφικό ή άλλο , χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη . Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου